Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Rusya’nın en zengini hangi Türk’le masada?

29 Ağustos 2012 Çarşamba::

Rusya’nın en zengin, dünyanın ise 9′uncu zengini Rus işadamı Oleg Deripaska, Karadağ’da bulunan fabrikasını satmak için Tosyalı Holding ile masaya oturdu. Rus basınında çıkan bu haber, ay başında Marmaris’e demirlediği lüks yatı dikkatleri üzerine çeken Deripaska’nın, ‘Türkiye’ye hem tatil hem de iş için mi geldi?’ sorusunu da beraberinde getirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Almanya’dan da talip var

Kommersant gazetesinin haberine göre, Rus milyarder Deripaska’nın sahip olduğu En+ Group, Karadağ’da bulunan Kombinat Aluminijuma Podgrica alüminyum tesisini satıyor. Kommersant’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, En+ Group, bu satış için Türkiye’den Tosyalı Holding ve Almanya’dan HGL ile görüşüyor. En+ Group, bu satıştan elde edeceği gelir ile Sibirya ve Asya’ya odaklanacak.

Putin’e yakınlığı ile biliniyor

Putin’e yakınlığı ile bilinen Rus işadamı 47 yaşındaki Oleg Deripaska, 2001 yılında evlendiği eşi Polina Yumasheva Deripaska ve 10-11 yaşlarındaki iki çocuğu ile birlikte Marmaris’e gelmişti.

Deripaska’nın kendisine ait olan ve çelik zırhtan yapılan 75 metre uzunluğundaki içerisinde mini denizaltı, su sporları, sinema, yüzme havuzu bulunan 140 milyon dolar değerindeki ‘Queen K’ adlı yatına, üzerinde helikopter pisti, özel yüzme havuzu, tenis kortu olan 70 metre uzunluğunda ve KGB ve Rus kızıl ordusundan ayrılan ve kendisine koruyan 60 kişilik özel bir koruma ekibinin bulunduğu ‘Sputnik’ adlı yat eşliketmişti.

‘Cari açığa merhem olacağız’

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Japon devi Toyo Kohan ile Osmaniye’de nitelikli çelik üreteceklerini açıklamıştı. Tosyalı söz konusu üretim ile ilgili şöyle konuşmuştu: ” Türkiye’de üretilmeyen bir ürün olacak. Milyarlarca dolarlık ithalatın önüne de bir nebze geçmiş olacağız. Burada amacımız cari açığa 500 milyon dolarlık merhem olmak.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.