Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

‘Odalar’dan bıktı, yeniden aday olmayacak

28 Ağustos 2012 Salı::

Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Dalgakıran, yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Dalgakıran, yeniden aday olmayacağını açıkladı. Dalgakıran, iş dünyasındaki oda sisteminin yeni fikirlerin önünü tıkadığını belirterek “Hedefim düşünce üreten kurum oluşturmak” dedi.

İhracat sektörünün sert çıkışlarıyla ünlü ismi Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, işadamlarının örgütlü olduğu oda sisteminin yanlış olduğunu düşünüyor. 2014 yılında başkanlık görevinin biteceğini ve artık aday olmayacağını belirten Dalgakıran, başkanlık yapmak yerine düşünce kulübü kurmak istediğini söyledi.

“Mevcut oda sistemi yanlış, ne mimar odaları, ne sanayi odaları sisteme yeni fikirler katıyor. Tartışmaya açık ortamlar değil. Yeni fikirler üretilmiyor” diyen Dalgakıran “Bu yapıların değiştirilmesi gerekiyor. Bu da mevcut sistemde kalarak olmaz. O nedenle bu dönemin sonuna kadar görevimi yapmaya devam edeceğim” dedi.

Dalgakıran “İnsanların topluma yeni fikirler anlatacağı bir yapı oluşturmak istiyorum. Topluma faydalı entelektüel bir sivil toplum modeli yaratmak istiyorum. Gerçek manada bir iş dünyası sivil toplum örgütlenmesi yapmayı düşünüyorum. Yapısında siyasetçi, öğrenci, iş adamlarının bulunacağı fikirlerin özgürce tartışılacağı bir sivil toplum örgütlenmesi oluşturmayı hedefliyorum entelektüel bir hareket olacak” diye konuştu.

Alman 4, biz 40 kişi ile üretiyoruz

Makine sektörünün dinamik ve yenilikçi bir sektör olduğunu ve Türkiye’nin toplam ihracatının üstünde satış yaptığını söyleyen Dalgakıran “2023 yılı için makine sektörünün ihracat hedefi 100 milyar dolar. Bunun için her yıl yüzde 20 büyümemiz gerekiyor. 2011 yılında yüzde 20 büyüdük. 2012 yılı ilk çeyrekte ihracatımız yüzde 20’nin üstünde. Bu yılı14 milyar dolar ihracatla kapatmayı düşünüyoruz. Makine sektörü bu büyüme oranlarıyla 3-4 yıl içinde otomotiv ve tekstil sektörünü ihracat olarak geride bırakacağız” dedi.

Türk makine sektörünün bu yıl yurt içi üretiminin 25 milyar dolar olacağını belirten Dalgakıran, bunun 14 milyar dolarının ise ihraç edilmesinin planlandığını söyledi. Türkiye’nin 28 milyar dolar da ithalat yaptığını belirten Dalgakıran, Türkiye’nin sektörde nitelikli eleman yetiştirerek, ithalatı azaltması gerektiğini vurguladı. Dalgakıran “Türk makine sanayinin girişimci sayısı açısından sıkıntısı yok ancak girişimci kalitesinde sorun var. Kalifiye girişimciye ihtiyacımız var. Almanya’da bir malı 4 kişi üretiyorsa bizde 40 kişi üretiyor. Sorun katma değerli ürün üretmemekte. Sorun taklit mal üretmekte” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.