Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

TAV`ın ilk yarı net karı ne kadar?

26 Ağustos 2012 Pazar::

TAV Havalimanları Holding’in 2012 ilk 6 ayında net kârı 48,5 milyon Euro oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Şirketin konsolide cirosu geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 483 milyon Euro’yu bulurken, konsolide faaliyet kârı da yüzde 23 artarak 129 milyon Euro’ya çıktı. Serbest nakit akışı ise 62 milyon Euro’yu gördü.

TAV’ın yolcu adedi de yüzde 34 artışla 31 milyona dayandı. Mali tabloyu değerlendiren İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “ 2012 ilk yarıda güçlü büyümeyi şu ana kadar ilk 6 ayda elde edilmiş en büyük net kârla birleştirmeyi bildik. 48 milyon Euro’yu bulan net kâr ilk yarı için yeni rekorumuz oldu. Net kârda alınan aşamayı diğer kalemlerde de görüyoruz. Net kârda elde edilen rekor, gelecek döneme daha umutla bakmamıza imkân tanıdı. Portföyümüzün e büyüme ve nakit oluşturmada ne kadar dengeli bir hale geldiğini ortaya koydu.” dedi.

Mali tabloların olumlu olmasının yolcu sayısının artmasından kaynaklandığını vurgulayan Şener, şunları ifade etti:

“ilk 6 ayda yüzde 34 olan yolcu artışının yüzde 20’si mevcut portföyümüzün organik büyümesinden; yüzde 14’ü de İzmir iç hatlar terminalimizden oluşuyor. Öte yandan, geçen sene Arap Baharı’ndan etkilenen Tunus’ta toparlanma çok kuvvetli olup, yüzde 56 dolaylarında seyrediyor. Bu toparlanmanın önemli etkilerini mali tablolarımızda da görüyoruz. İslam alemi adına önemli olan Medine Havalimanı’nı da haziran ayının sonunda portföyümüze ekledik. Gelecek senelerde Medine Havalimanı’nın da sonuçlarımıza olan katkılarını güçlü büyüme oranları ile göreceğimize olan umudum tam. Bu son derece başarılı sonuçlar sene sonu için beklentilerimizi kuvvetlendiriyor.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.