Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Grand Hyatt İstanbul” açık mutfakla geliyor

25 Ağustos 2012 Cumartesi::

Son dönemde artan yurtdışı talep ve çeşitlenen hizmet yelpazesiyle turizm aktivitesini tüm yıla yayan, İstanbul’u yeni bir restoran konseptiyle tanıştıran Amerikalı otel zinciri Hyatt, piyasaya uygun fiyatlı,5 yıldızlı restaurant modelini yerleştirmekte kararlı.

Yazı Boyutu : A A A A

Dünyanın farklı noktalarındaki otellerinde başarıyla yürüttüğü ‘açık mutfak’ konseptini geçtiğimiz günlerde ‘34’ adıyla yerli-yabancı misafirleriyle buluşturan Grand Hyatt İstanbul Genel Müdürü Jan Peter van der Ree, restaurant modelinin piyasadaki benzerlerinden uygun fiyat ve sürekli taze servis noktasında ayrıştığına dikkat çekerek, bu modelin hızla yayılıp rakiplere de örnek olacağını söylüyor.

Yemek taze ve sıcak olmalı

34 restaurantın açılma süresince piyasadaki müşteri beklentileri ve rakiplerin benzer uygulamaları üzerine çalıştıklarını belirten Van Der Ree, “Diğer benzerlerinden farklı olarak burada yemekler mümkün olduğunca en taze ve kaliteli ürünlerle müşteri masasında yerini aldığı anda hazırlanmaya başlanıyor. Dolayısıyla servis edilen yemeğin sürekli taze ve sıcak haliyle sunulması bizim için çok önemli” diyor.

Yurtdışında birçok noktada beğeniyle uygulanan konsept ilk olarak 2000 yılında Singapur’da açılan bir restaurantla başlatıldı. Bu tarz bir konsepte Asya’lı müşterinin daha yatkın olduğunu belirten Van Der Ree Türkiye’de de bir şekilde benzer yeme alışkınlıklarının olması sebebiyle, konseptin yayılmasına yardımcı olacağını düşünüyor. Van Der Ree “Burada olabildiğince Anadolu’nun tüm yöresel lezzetlerine yer vermeye çalıştık. Bunun yanısıra Akdeniz mutfağı ve çeşitli deniz ürünleri de 34’ün misafirlere sunduğu gözdeleri arasında” olduğunu ekliyor.

“Türk insanı yeni lezzetler denemeye meraklı”

Yeni konsepti yayma peşinde olduklarını söyleyen otel genel müdürü bir diğer hedeflerinin de kaliteli otel restauntlarına dair oluşan çok pahalı ve zor ulaşılır algısını değiştirmek olduğunu ekleyerek şöyle devam etti; “Bir yerde insanların sadece özel günler ya da kalabalık organizasyonlar için değil sıradan günlerde de bizi tercih edebilmeleri önemli” olduklarını vurguladı.

34’ün hizmete açılmasıyla, altı aylık sürede misafirlerden gelen geri dönüşlerle konsepte gerekli değişiklikleri yapacaklarını belirten van der Ree, “Türk insanı yeni lezzetler denemeye meraklı. Amacımız tek seferli değil sürekli misafirlere hizmet vermek… Hyatt’ın dünya çapında restaurant hizmet kalitesine olan güvenimiz, bizi bu işte cesaretlendirdi” dedi. 34 restautranla ilgili reklam ve tanıtıma fazla girmediklerini söyleyen van der Ree buranın birçok misafirler arasında önerme yoluyla yayılmasının daha etkili olacağını düşünüyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.