Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

TAV Havalimanları’ndan rekor altı aylık kâr

25 Ağustos 2012 Cumartesi::

TAV Havalimanları Holding’in (“TAV”), 2012 yılı ilk yarı finansal sonuçlarına göre net kârı 48,5 milyon avro olarak gerçekleşti. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 4,6 milyon avro zarar açıklamıştı.

Yazı Boyutu : A A A A

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “ 2012’nin ilk yarısında TAV, hızlı büyümeyi şu ana kadar ilk altı ayda elde edilmiş en yüksek net kârla birleştirmeyi bildi. 48 milyon avro düzeyinde gerçekleşen net kâr ilk altı ay için yeni rekorumuz oldu. Net kâr seviyesinde gördüğümüz bu büyük başarıyı diğer finansal kalemlerde de aynı şekilde gözlüyoruz. Konsolide ciromuz bu dönem içinde %20 artış göstererek 483 milyon avroya, konsolide faaliyet kârımız da %23 artışla 129 milyon avroya yükseldi. Aynı dönemde oldukça kuvvetli bir nakit yaratma performansı sergiledik ve serbest nakit akışı 62 milyon avro olarak gerçekleşti. Net kârda gerçekleşen rekor, gelecek dönemlere ilişkin beklentilerimizi sağlamlaştırırken mevcut portföyümüzün de büyüme ve nakit yaratma kabiliyeti açısından ne kadar dengeli bir hale geldiğini gözler önüne serdi. Finansal sonuçlarımızın bu denli kuvvetli olması hizmet verdiğimiz yolcu sayısındaki muazzam artıştan kaynaklanıyor’’dedi.

Şener;’’TAV genelinde hizmet verdiğimiz yolcu sayısı geçen senenin ilk altı ayına göre %34 gibi gerçekten sıradışı bir artış kaydetti ve 31 milyona ulaştı. Bu artışın %20’sini mevcut portföyümüzün organik büyümesine %14’ünü ise portföyümüze sene başında eklediğimiz İzmir iç hatlar terminaline borçluyuz. Öte yandan, geçen sene Arap Baharı’ndan etkilenen Tunus’ta yaşanan toparlanma çok kuvvetli bir şekilde %56 düzeyinde seyrediyor. Bu toparlanmanın önemli etkilerini mali tablolarımızda da görüyoruz. Tüm İslam alemi adına taşıdığı önem nedeniyle bizim için büyük önem taşıyan Medine Havalimanı’nı da Haziran ayının sonunda portföyümüze ekledik. Önümüzdeki senelerde Medine Havalimanı’nın da sonuçlarımıza olan katkılarını yüksek büyüme oranları ile göreceğimize olan inancım tam. Bu son derece başarılı sonuçlar sene sonu için beklentilerimizi kuvvetlendiriyor. Sürdürülebilir kılmayı başardığımız yüksek performansımızı borçlu olduğumuz tüm TAV çalışanlarına teşekkürü bir borç bilirim şeklinde ifade etti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.