Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Huawei,Çin malı algısını yıkabilir mi?

21 Ağustos 2012 Salı::

Bilişim ve iletişim alanlarında söz sahibi olan ve dünyada 50 operatörün 45′ine altyapı teknolojisi üreten Huawei, gözünü artık müşteri odaklı pazara çevirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye pazarına, KVK ve Turkcell işbirliği ile Huawei Vision, Huawei Y200, Ascend G301, Ascend P1 gibi akıllı cep telefonu ürünlerini satışa sunarak giren Huawei, 2015 yılında dünyada ilk 3 telefon üreticisi arasında yerini almak istiyor.

Huawei Orta Asya ve Kafkasya Kurumsal İletişim Bölge Direktörü Zhao Xiaobin, Türkiye’deki ‘Çin malı’ algısını Huawei markalı ürünlerle yıkacaklarını söyledi. “Telekomünikasyon kısmında zaten ciddi bir başarımız var. GSM ve sabit operatörlerin bugün başarı ile kullandığı birçok ürünü Huawei üretti.” diyen Zhao Xiaobin, dünyanın en ince cep telefonunu üreterek bu algıya son vermek istediklerini belirtti ve şöyle devam etti: “P1 akıllı cep telefonunu bu amaçla piyasaya sürdük. Tüm dünya Huawei markalı cep telefonu olan P1′in kalitesini gördü. Tanıtımını yapmamızın üstünden daha bir ay bile geçmedi ama ilgiyle karşılandı. Dolayısıyla, Huawei markalı ürünler, Çin mallarına karşı önyargıyı yıkacak.” Kafkasya Bölge Kurumsal İletişim Yöneticisi Mine Zaim ile birlikte gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Zhao Xiaobin, son kullanıcıya yönelik ürünlerde Türkiye’yi önemsediklerini ifade etti.

Zhao Xiaobin, Türk insanının karşısına, sadece cep telefonu, tablet bilgisayar veya masaüstü bilgisayar üretimi ile değil, bilişim teknolojinin her alanında ortaya koyacakları Huawei markalı ürünlerle çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Zhao Xiaobin, yıl sonu itibarıyla 100 bin akıllı cep telefonu satmayı planladıklarını belirtti ve şöyle konuştu: “Cep telefonu ve tablette; Samsung ve Apple güçlü bir rakip. Ancak biz de dünyanın en ince akıllı telefonu Ascend P1′i imal ederek kendimizi gösterdik. Mesela; Turkcell için ürettiğimiz T20 çok tutuldu.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.