Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

EnerjiSA’nın yüzde 50’si Alman oluyor

18 Ağustos 2012 Cumartesi::

Sabancı Holding’in EnerjiSA şirketinde yüzde 50-50 ortak olduğu Avusturyalı enerji şirketi Verbund’un, ortaklıktaki payını Alman E.ON Ruhgras’a satmak üzere görüştüğü bildirildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Reuters’ın haberine göre, tarafların yorum yapmaktan kaçındığı konuyla ilgili eylül ayında açıklama yapılması bekleniyor. Sürece yakın bir kaynak, “Görüşmeler E.ON ile devam ediyor, yeni ortaklığın 1-2 ay içinde gerçekleşmesini bekliyoruz, bu stratejik ortaklık şeklinde olacak” dedi. Bir başka kaynak ise, “E.ON ve Verbund arasında varlık değiş-tokuşu konusunda görüşmeler sürüyor. E.ON; bazı hidroelektrik santrallerini Verbund’a devredebilir, buna karşılık Verbund’un Türkiye’deki varlıklarını alabilir. E.ON, Türkiye’de bir ortaklık arayışında, bu azınlık hissesi almak şeklinde de olabilir”
diye konuştu.

Görüşmeler bayram sonrası

E.ON Ruhrgas ile Verbund arasındaki görüşmelerin belli bir aşamaya geldiğini kaydeden konuya yakın kaynaklar, “Büyük bir aksilik olmazsa bayramdan sonra hisse satışı için görüşmelere başlandığına dair ilk resmi açıklama yapılır” açıklamasını yaptı. Sabancı Grubu’nun enerji sektöründe hızlı büyüme isteğinin ortağının stratejisi ile örtüşmediğini belirten bir kaynak, Avrupa’daki ekonomik problemlerin Verbund’u temkinli olmaya zorladığını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.