Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İş Yatırım Hisse Varantlarına VAKBN’ı ekliyor

16 Ağustos 2012 Perşembe::

Türk sermaye piyasalarının öncü ve lider kuruluşu İş Yatırım’ın 28 yeni Aracı Kuruluş Varantı 16 Ağustos’ta İMKB’de işlem görecek.

Yazı Boyutu : A A A A


İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. on altısı hisse senedi, sekizi İMKB 30 Endeksi, ikisi Dolar kuru ve ikisi Altın üzerine, toplam yirmi sekiz yeni aracı kuruluş varantı ihracı gerçekleştirecek.



Daha önce Türkiye İş Bankası C Grubu (ISCTR), Garanti Bankası (GARAN), Akbank (AKBNK) ve Yapı ve Kredi Bankası (YKBNK)  hisse senedi üzerine ihraç edilen İş Yatırım Hisse Varantlarına Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. (VAKBN) ekleniyor. Vadesi 31.12.2012 olan toplam 16 yeni hisse varantının ihracı 16 Ağustosta İMKB’de yapılacak satışlarla başlayacak.



Ayrıca hem kısa hem de uzun vadeli stratejilerin uygulanabilmesi için yatırımcılara değişik kullanım fiyatlı sekiz yeni Endeks Varantı sunulacak. Yeni ihraçlarla yatırımcılar 31.10.2012 vade tarihli 5 ayrı kullanım seviyesinden hem alım hem de satım varantında işlem yapma imkanı bulacak.



Hisse senedi ve Endeks varantlarına ek olarak 31.10.2012 vadeli bir alım bir de satım olmak üzere iki Türk Lirası Amerikan Doları Döviz Kuru varantı ve yine bir alım bir de satım olmak üzere iki Altın Varantı ihraç edilecek.



Bir varantın ihraççısı kısa kodun 3’üncü harfi ile temsil edilmekte. İMKB kodunun üçüncü harfinin “I” olması o varantın İş Yatırım tarafından çıkarıldığını belirtiyor. Piyasa yapıcılığı kuralları kapsamında İş Yatırım ihraççısı olduğu varantlarda sürekli alım ve satım kotasyonu vererek likiditeyi sağlamakla yükümlü. Varantlar İMKB Varant Pazarında işlem görüyor.



Varantlar genelde spot piyasaya göre daha fazla kaldıraç ve düşük komisyon sağlıyor. Bunun yanında varantlar uzun vadeli yatırım ve riskten korunma işlemlerinde kullanılabiliyor. Varantlar İMKB Varant Pazarı Altında Piyasa Yapıcısı sistemi ile işlem görüyor. Yatırımcılar Varant Risk Bildirim formunu imzaladıktan sonra herhangi bir aracı kuruluştan işlem yapabilir.



Yakın zamanda sermaye piyasamıza katılması beklenen opsiyonların menkul kıymetleştirilmiş hali olan varantlar hakkında detaylı bilgi www.isvarant.com internet adresinden elde edilebilir.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.