Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

“O kadar paramız olsa Türkiye’yi uçururuz “

11 Ağustos 2012 Cumartesi::

Bakan Ergün, “300 milyar-500 milyar Euro pompalandı Yunanistan’a toparlanma olsun diye ama olmadı. Bu büyük bir para. Şimdi bizim o kadar paramız olsa, uçururuz Türkiye’yi” dedi

Yazı Boyutu : A A A A

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) iş adamları ile bir araya geldi.

Sanayinin çok önemli olduğunu, sanayinin üretim, araştırma ve geliştirme anlamına geldiğini ifade eden Ergün, şunları söyledi:
”Bir ülkede sanayi yoksa gerçek ekonomi yok demektir. Şehirler sanayiyle bir şekilde buluşmalıdır. Bugün Yunanistan’ın çekmiş olduğu sıkıntının temelinde sanayiyi terk etmiş olması vardır. Denizi, kumu, havayı, güneş satalım. Avrupa Birliği fonlarından gelenleri de yiyelim, içelim, savuralım. Sonra bütçe açıkları, borçlar alsın başını gitsin. Ondan sonra da iki yakan bir araya gelmesin. 300 milyar- 500 milyar Euro pompalandı Yunanistan’a toparlanma olsun diye ama olmadı. Bu büyük bir para, korkunç para. O kadar berbat hale geldi. Şimdi bizim 300 milyar- 500 milyar Euro paramız olsa, uçururuz Türkiye’yi. Türkiye her açıdan uçar. Büyük para bunlar.”

Suriye konusu

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ergün, ”Suriye’de yaşanan olaylar sınır ticaretini nasıl etkiledi?” sorusu üzerine şunları aktardı:
”Keşke Suriye kendi dönüşümünü, değişimini, demokratik mekanizmalar kullanarak tamamlayabilseydi. Biz Suriye yönetimine çok yardımcı olmak istedik. ‘Bu işler böyle gitmez. Komşuyuz biz. Kimsenin toprağında, malında mülkünde gözümüz yok’ dedik. Maalesef yönetim bunlara kulak vermedi, başka seslere kulak verdi. Başka seslere kulak verince karşımıza çıkan tablo bu oldu. İnşallah toparlanacaktır.”

Bölgedeki elektrik kesintileri

”Bölgedeki elektrik kesintilerinin önüne geçilebilmesi için yürütülen çalışmaların ne durumda olduğu” sorusunu da yanıtlayan Ergün, OSB’nin kendi elektrik alt yapısında bir sorun olmadığını belirtti.

Kesintilerin kaçak elektrik kullanımı yoluyla sulamadan kaynaklandığını dile getiren Bakan Ergün, “Enerji Bakanlığımız bir takım ek tedbirler getirecek. Hem kaçakla mücadele konusunda hem de elektrik takviyesi yapacak. İlave güçlendirmeler konusunda çalışmalar yapacağız. İkisini birden yaparak daha hızlı bir şekilde sonuç almaya çalışacağız. Bunu Enerji Bakanımızla da konuştuk” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.