Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Ali Sami Yen’de 1 milyar liralık proje başlıyor

9 Ağustos 2012 Perşembe::

Eski Ali Sami Yen Stadyumu’nun arazisine yapılacak proje ile ilgili yapı ruhsatı onaylandı. Emre Arolat tarafından tasarlanan proje, ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluşuyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Torunlar GYO, Torun Yapı ve Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı ile hayata geçmeye hazırlanan eski Ali Sami Yen Stadyumu arazisine yapılacak projenin yapı ruhsatı onaylandı. Ruhsatın onaylanmasına paralel Yapılan açıklamaya göre ödüllü Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan projenin inşasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Toplam yatırım tutarı arsa maliyeti dahil yaklaşık 1 milyar lira olan projenin Mecidiyeköy’ün bölgeye yeni bir boyut kazandırması amaçlanıyor.

Üç otopark katı ile 200 bin metrekare üzeri inşaat alanına sahip 3 bloktan oluşan projenin 2 bloku 43 katlı rezidans, 1 bloku ise 39 katlı A sınıfı ofisten oluşacak. Üç blokun tüm cepheleri, başta İstanbul Boğazı olmak üzere Marmara Denizi’ne kadar uzanan kentin farklı panoramik manzaralarını katlarına taşıyacak. Rezidanslar 1+1’den 4+1’e kadar çeşitli metrekarelerde dairelerden oluşacak.

Mecidiyeköy’e yeni meydan

Ali Sami Yen arazisine yapılacak proje sayesinde Mecidiyeköy, modern bir kent meydanına da kavuşacak. Komşu parseldeki mevcut yeşil alanla da bütünleşerek bir kent parkına dönüşmesi hedeflenen proje ile Mecidiyeköy için yeni bir soluklanma alanının da oluşturulması hedefleniyor. Mecidiyeköy’ün yoğunluğunu rahatlatacak bir anlayışla hayata geçirilmeye hazırlanan projede blokların alt kotları da “yeşil ofisler” olarak tasarlanıyor. Bir katı belediyeye ait olmak üzere üç katlı otoparka sahip proje içindeki sosyal alanlar ile İstanbullulara yeni bir kamusal alan imkanı oluşturulacak.

Torunlar büyük ortak

Yüzde 65 Torunlar GYO, yüzde 30 Torun Yapı ve yüzde 5’i Kapıcıoğlu İnşaat ortaklığında TOKİ ile gelir paylaşımı esası ile hayata geçirilen ve İstanbul için bir prestij projesi olmaya aday projenin 2014 yılı son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. Projenin ön satışlarına da önümüzdeki dönem başlanacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.