Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Vodafone’a 9 bin ‘yıldız’ adayı

4 Ağustos 2012 Cumartesi::

Vodafone’un genç yeteneklere kariyer kapılarını açtığı Vodafone All Stars programlarına yapılan 9 bin başvuru arasından seçme ve yerleştirme süreci başladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Üniversite öğrencilerine Vodafone’da eşsiz bir iş deneyimi yaşayarak potansiyellerini keşfetme ve yeni mezunlara dünya mobil iletişim devinde kariyerlerine parlak bir başlangıç yapma olanağı sunan Vodafone All Stars Programları’na başvuru süreci tamamlandı. Vodafone All Stars kapsamında iki temel program olan Yeni Mezun ve Genç Yetenek Programları’na bu yıl 9 bini aşkın başvuru yapıldı. Boğaziçi, Bilkent, Dokuz Eylül, İstanbul, İTÜ, Kocaeli, Koç, Marmara, ODTÜ, Sabancı, Yeditepe ve YTÜ, Uludağ programlara en yoğun ilgi gösteren üniversiteler arasında yer aldı.

All Stars Programı üniversite öğrencilerine iki ayrı program sunuyor:

1) All Stars Yeni Mezun Programı: yeni mezunların seçme ve işe yerleştirilmesi,

2) All Stars Genç Yetenek Programı: üniversitelerin 3. sınıf öğrencilerinin yaz stajları, mezuniyetleri sonrasında da işe alımları.

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, kariyerlerine parlak bir başlangıç yapma hedefiyle Vodafone All Stars Programları’na başvuran adaylar, kapsamlı seçme sürecine adım atmış oldular. Programlar kapsamında adayların üzerinde çalışacağı projelerin ve rollerin belirlenmesinin ve adaylarda aranacak yetkinliklerin netleşmesinin ardından başvurular, özgeçmiş ve başvuru sırasında yöneltilen yetkinlik bazlı sorulara verilen yanıtlar üzerinden değerlendirilmeye başlandı. Olumlu değerlendirilen adaylar; kişilik envanteri, analitik düşünme, sayısal beceri, durumsal karar alma gibi çeşitli testlere katılacaklar.

Testlerde başarılı olan ve telefon mülakatıyla yakından tanınan adaylar Değerlendirme Merkezi’ne davet edilecek. Burada grup tartışması ve bireysel sunum gibi aktiviteler ile değerlendirilen adaylar arasından başarılı olanlar, son aşama olarak fonksiyon üst düzey yöneticileri ile gerçekleştirilecek yetkinlik bazlı mülakata katılarak, global çapta bir iletişim devinde çalışma ya da staj yapma imkanına kavuşacak.

Yeni mezun programı ilk kez yapılıyor

Vodafone’un bu yıl ilk kez hayata geçirdiği Vodafone All Stars Yeni Mezun Programı, üniversitelerin lisans ve lisansüstü programlarından yeni mezun olan veya maksimum 1 yıl iş tecrübesine sahip gençlere kariyerlerine etkili bir başlangıç yapma fırsatı sunuyor. Network, IT, Satış, Ürün ve Servisler, Pazarlama foksiyonlarına yönelik alım yapılacak olan programa katılmaya hak kazanan genç mezunlar, dünya telekomünikasyon liderinde dünya standartlarında bir kariyerin kapılarını açma fırsatını yakalayacaklar. Program katılımcıları Vodafone liderlik ekibi ve yöneticilerinin tecrübelerinden faydalanabilecek; çeşitli kişisel gelişim eğitimleri ve teknik eğitimler alıp, kendileri için özel olarak tasarlanmış sosyal sorumluluk eğitimi ve projesinde görev alacaklar. Bu program ile gençlerin topluma erken yıllardan katma değer katma bilinçleri de geliştirilmiş olacak. Genç mezunlar, programın ilk yılı içerisinde düzenlenecek çeşitli atölye çalışmaları ve ziyaretlerle şirketin tüm fonksiyonlarını yakından tanıyarak vizyonlarını ve liderlik becerilerini geliştirme imkanına sahip olacaklar.

2009 birincileri İngiltere’de staj yapacak

Vodafone’un bu yıl üçüncü kez düzenlediği Vodafone All Stars Genç Yetenek Programı çerçevesinde ise üniversite 3. sınıf öğrencileri, Temmuz-Eylül ayları arasında kendilerine verilen bir proje üzerinde çalışarak, gerçek sorumluluklar alıp gerçek bir iş tecrübesi yaşamış olacaklar. Program sonunda düzenlenen final yarışmasıyla, yurtdışında bir Vodafone operatöründe iş deneyimi yaşama şansını yakalayan Genç Yeteneklere, programın ardından yarı zamanlı olarak Vodafone bünyesinde çalışmaya devam etme imkanı da sunulacak. İtalya ve Hollanda’da staj yapan 2008 yılı yarışma birincilerinin ardından, 2009 yılı birincileri de bu yıl İngiltere’de staj yapıyor olacaklar. Geçtiğimiz iki yılda programa katılmış olan toplam 38 Genç Yetenek’ten 22’si, Vodafone’da tam zamanlı veya yarı zamanlı olarak çalışmaya devam etmekte.

Seçme sürecinin tamamlanmasının ardından programlara katılmaya hak kazanan adaylar, Temmuz ayı itibariyle Vodafone’da görevlerine başlayacaklar. Şirket bünyesine katılan Genç Yetenekler ve Yeni Mezunlar, kendilerine pek çok şey katmalarına olanak sunacak renkli ve bir o kadar da zorlayıcı bir deneyime adım atmış olacaklar.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.