Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Banka müdürü, 7 Milyon TL'yi neden çalmış?

28 Temmuz 2012 Cumartesi::

Facebook üzerinden 'Ben artık Havanalı’yım' diyen banka müdürü, İstanbul'da yakalandı.

Yazı Boyutu : A A A A

KKTC’ye götürmek üzere İstanbul’dan çektiği 3 milyon TL ve 1,5 milyon Euro ile kayıplara karışan bir bankanın Lefkoşa Şube Müdürü Mahmut Karımış (44), bir gün sonra, İstanbul’da bir otelde yakalandı. Mahmut Karımış, Facebook adresinde, "Ben artık Havanalı’yım" notunu düşmüştü. Evli ve iki çocuk babası Mahmut Karımış’ın kendisini yakalayan polislere "Ben niye böyle bir şey yaptım, anlamadım" dediği öğrenildi.

İddiaya göre bir yıl önce Ankara’dan Lefkoşa’ya atanan Mahmut Karımış, 24 Temmuz günü çalıştığı bankanın İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki şubesinden 3 milyon TL ve 1,5 milyon Euro çekti. Ancak, Mahmut Karımış, Lefkoşa’ya geri dönmedi. Facebook sayfasına "Ben artık Havanalı’yım" notu düştüğü ileri sürülen Mahmut Karımış’ın ortadan kaybolması üzerine banka yetkilileri polise başvurdu.

GPS TAKSİM’İ GÖSTERDİ

Polis, Atatürk Havalimanı’nın güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülere göre Mahmut Karımış’ın bir oto kiralama şirketinden içeriye belirlendi. Şirkete giden polisler, Mahmut Karımış’ın C.D., adına kiralanan bir otomobille Atatürk Havalimanı’ndan ayrıldığını ortaya çıkardı. Kiralık otomobilin küresel konumlama sistemi (GPS) kayıtlarından Taksim civarında bulunduğu anlaşıldı. Polis, Taksim ve çevresindeki otellerde Mahmut Karımış ve C.D., adına kayıt yapılıp yapılmadığını araştırdı. Bir otelde C.D. adına kayıt olduğu belirlendi.

Dün akşam mahkemeden aldıkları arama kararı ile otele giden polisler, C.D. adına tutulmuş odada Mahmut Karımış’ı yakaladı. Gözaltına alınan Mahmut Karımış, Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Mahmut Karımış’ın kendisini yakalayan polislere "Ben niye böyle bir şey yaptım, anlamadım" dediği öğrenildi.

"ARKADAŞLARIMIN HABERİ YOK"

Paranın bir kısmı Mahmut Karımış’nın üzerinde bulundu. Mahmut Karımış, paranın diğer kısmını üniversiteden arkadaşı E.B.’nin evine sakladığını söyledi. Para, E.B.’nin evinde ele geçirildi. Mahmut Karımış, "C.D., de üniversiteden arkadaşım. İstanbul’a geldiğimde C.D. ve E.B. ile görüşürüm. Parayı evine sakladığımdan E.B.’nin haberi yoktu" dediği öğrenildi.

Polisin belirlemelerine göre Mahmut Karımış parayı çektikten sonra arkadaşından otomobil kiralamasını ve bir oda tutmasını istedi. C.D., niyetinde habersiz, arkadaşının isteklerini yerine getirdi. Mahmut Karımış’ın "Otomobil ile işim bitti" demesi üzerine de aracı iade etti.

Polis Mahmut Karımış’ın üniversiteden arkadaşı olduğu belirlenen C.D. ile İstanbul’a geldiğinde yanında kaldığı yine okul arkadaşı E.B. de Ankara’da gözaltına aldı. Polis, Mahmut Karımış’ın C.D. ile E.B.’nin olaya karışmadığını belirtti.

MAHKEMEYE ÇIKARILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan Mahmut Karımış, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahmut K. poliste verdiği ifadesinde yönetime kızdığı için böyle bir işe kalkıştığını söylediği öğrenildi. Evli ve iki çocuk babası Mahmut Karımış, ifadesinde "Yönetimle sıkıntılarım vardı. Bir anlık kızgınlıkla yaptım. Çok pişmanım" dedi.

Öte yandan Mahmut Karımış’ın Atatürk Havalimanı’nda bir banka şubesinden para çekişi güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Bir bavula görevlinin verdiği paraları itinayla yerleştiren Mahmut Karımış’ın daha sonra çantasını kapatarak banka şubesinden ayrıldığı öğrenildi. Ancak burada uçağa doğru gitmesi gereken Mahmut Karımış’ın bir süre yürüdükten sonra geri dönerek çıkış kapısına doğru yöneldiği görüldü.

Mahmut Karımış’ın üniversiteden arkadaşı E.B. ile C.D. ifadelerinin alındıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü’nden serbest bırakıldığı belirtildi.

BANKADAN AÇIKLAMA GELDİ

Garanti Bankası, Lefkoşa Şube Müdürü Mahmut Karımış’ın, emniyet güçlerinin hızlı ve başarılı operasyonları sayesinde gözaltına alındığını, olay kapsamında bankanın herhangi bir kayba uğramadığını bildirdi.

Garanti Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada, kendisinden, 24 Temmuz Salı günü saat 13.15’ten bu yana haber alınamayan Lefkoşa Şube Müdürü Mahmut Karımış’ın, emniyet güçlerinin hızlı ve başarılı operasyonları sayesinde gözaltına alındığı belirtildi.

Olay kapsamında bankanın herhangi bir kayba uğramadığı kaydedilen açıklamada, ”Kamuoyunun bilgisine sunar, ilk andan itibaren işbirliği içinde çalıştığımız emniyet teşkilatının ve adli makamların güzide çalışanlarına teşekkür ederiz” denildi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.