Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

“Zorlu Center’ı bağışlarım”

28 Temmuz 2012 Cumartesi::

Zorlu Center’la ilgili eleştirilere yanıt veren Ahmet Nazif Zorlu, “75 bin metrekare yeşil alan olmazsa projeyi bağışlarım” dedi

Yazı Boyutu : A A A A

İş’te Hayat’a konuk olan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Zorlu Center inşaatındaki sorunlarla ilgili içini döktü. Projeyle ilgili yeşil alan eleştirilerine cevap veren Zorlu, “Devletime güveniyorum. Ben mahkeme olmasına rağmen 800 milyon doları ödedim. Dertliyim çünkü burada hayatımın en zor işini yaptım. O gün için bana ‘deli’ dediler. Burayı aldığımda ‘yeşil alanlı bir yer yapmak istiyorum’ dedim. Ben açılış yaptığımda burada 75 bin metrekare yeşil alan yoksa ben bu projeyi gidip devletin hayır kurumuna bağışlayacağım. Ben yeşili korumak için projeyi bile kaydırdım. Bizim üzerimize o kadar geldiler ki… Burada İstanbul’un en büyük otoparkını yapıyoruz. Kültür merkezi inşa ediyoruz. Ağaç dikiyoruz” diye konuştu.

Müteahhit’ aptalmısın’ dedi

60 bin metrekare kültür merkezi yapılacağını söylediğinde müteahhidin kendisine ‘Sen aptal mısın’ dediğini anlatan Zorlu, “Ben orada para kazanmayacağım. Burayı İstanbul’a armağan ediyoruz. Bize teşekkür edecekler” dedi.

Keşke bu işe girmeseydim

“Burada neredeyse bize hırsız gözüyle bakıyorlar” diyen Zorlu, şöyle konuştu: “Bu proje Avrupa’da 5 tane ödül aldı. Birçok kişi evini satıp projeden ev aldı. Ben buraya Zorlu ismini koydum. Eğer yanlış işler yapılsaydı bu ismi koymazdım. Burayı satardım. Bana büyük para da verdiler. Hayatımın en zor projesini yaptım, huzurumuz kaçtı. Şimdi keşke bu işe girmeseydim diyorum.”

AK Parti olmasaydı biterdik

Küresel krizle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Zorlu, “AK Parti hükümetinin aldığı tedbirler olmasaydı Türkiye Yunanistan’dan beter olurdu. Ben işadamıyım, siyasetçi değilim. Ama mali disiplini sağlandığı ve işlerin üzerine gidildiği için Avrupa’daki kriz buraya yansımadı” dedi.

Denizbank hâlâ evladım gibi

Denizbank’ın satış süreciyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Zorlu, “Benim halen evladım gibi. Onu isim olarak hatta tabela olarak aldık. Kuru dükkanlardı. Biri Beşiktaş’ta, biri Ankara’da, biri de İzmir’de 3 taneydi. Yatırımla 250 şubeli bir banka yaptık. O zaman 4 katına sattık. İşadamıyız duygusallık yaşayamayız. Duygusallığa girdiğinizde dünyayla rekabet edemezsiniz” diye konuştu.

Gelin ata binmiş ya nasip demiş

Yeniden bankacılık sektörüne girip girmeyeceğine ilişkin soruya da Zorlu şu yanıtı verdi: “Biliyorsunuz bir faktoring şirketi kurduk. Ama gelin ata binmiş ya nasip demiş. İleride ne olur bilmem.” Krizde gruptaki paraları topladıklarını ve bankaya yatırdıklarını anlatan Zorlu, “Paraları toplayalım, kendi grubumuzda kullanalım demedik. Şu anda da maaş ödemelerinde bankayı kullanıyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.