Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Alt geçitleri kim aydınlatacak?

22 Temmuz 2012 Pazar::

Hazine ben karışmam dedi, alt geçitler sahipsiz kaldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Sokak, park gibi kamunun yoğun olarak kullandığı alanların aydınlatmasında ‘alt geçit krizi' yaşanıyor. Hazine Müsteşarlığı'nın, mevzuat gereğince alt geçitlerin sokak aydınlatması kapsamına girmediğini gerekçe göstererek, alt geçitlerde kullanılan elektriğin giderlerini karşılamaya yanaşmadığı belirtildi. Ödeme krizi nedeniyle alt geçitlerin karartılması olasılığı, kaygıları olduğu kadar tartışmaları da beraberinde getirdi.

Hazine Müsteşarlığı, 2015 yılının sonuna kadar sokak aydınlatma bedellerini karşılayacak. Hazine, her ay yapılan tüketim ölçümlerinin ardından dağıtım şirketlerine, sokak aydınlatması için ödeme yapıyor. Son dönemde sokak aydınlatması giderleri konusunda Hazine ile elektrik dağıtım şirketleri arasında alt geçit krizinin yaşandığı ortaya çıktı. Ankara'da enerji yönetiminden alınan bilgiye göre Hazine'nin, sokak aydınlatmasına ilişkin mevzuata işaret ederek, alt geçitlerin sokak aydınlatması kapsamına girmediğini, bu nedenle alt geçitlerde kullanılan elektriğin giderlerini karşılamaya yanaşmadığı belirtildi.

İKİ SEÇENEK VAR

Bu durumda alt geçitlerin aydınlatması konusunda iki seçenek gündeme geliyor. Ya alt geçitler karanlıkta kalacak. Ya da ilgili belediyeler giderleri karşılayacak ve aydınlatma devam edecek.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) da bu konuda görev düştüğü belirtildi. EPDK'nın, Hazine Müsteşarlığı'nın itirazlarını da dikkate alarak sokak aydınlatmasına ilişkin kuralları ayrıntılı olarak belirten, alt geçitleri de sokak aydınlatması kapsamında gösteren bir düzenleme yapmasının zorunluluğuna dikkat çekildi.

Sokak aydınlatmasına yılda 1 milyar gidiyor

Türkiye'de yıllık 210 milyar kilovatsaat elektrik tüketiliyor. Bunun, yaklaşık yüzde 3'ünün cadde ve sokak aydınlatması olduğu hesaplanıyor. Sokak aydınlatma ve trafik sinyalizasyonunda kullanılan elektriğin bedelini Hazine karşılıyor. Hazine'nin, aydınlatma bedeli olarak her yıl 1 milyar lirayı ödediği kaydediliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.