Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Fitch’ten,Şekerbank’a şeker gibi not…

19 Temmuz 2012 Perşembe::

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Şekerbank’ın geçtiğimiz yıl “A(tur)” olan uzun vadeli ulusal notunu bir kademe artırarak “A+(tur)”a yükseltti.

Yazı Boyutu : A A A A

Fitch Ratings, Türkiye’deki orta ölçekli bankaları değerlendirdiği söz konusu raporda, Şekerbank’ın kısa vadeli yerel ve yabancı para notunu “B”; görünümünü ise “istikrarlı (stable)” olarak teyit etti.

Fitch Ratings, konuyla ilgili kamuoyuna açıkladığı raporda, Şekerbank’ın not artırımına dayanak olarak, bankanın sağlam finansal yapısını gösterdi. Fitch açıklamasında, söz konusu değerlendirmenin, bankanın kredilerinde ve kredi süreçlerindeki olumlu gelişmelerin, sağlam finansal yapı ile hedef ve stratejiler doğrultusunda ortaya konulan performansın dikkate alınarak yapıldığını belirtti.

Geçtiğimiz yılki raporunda, Şekerbank’ın kırsal kesim ile uzun yıllara dayanan güçlü ilişkisi vasıtasıyla yaşattığı sürdürülebilir marka olma özelliği ile ülke çapında benzerleri arasında en anlamlı yaygınlığa sahip tek banka olduğunu vurgulayan Fitch, bu yılki raporunda da bankanın bu alandaki gücüne değinerek, Şekerbank’ın esnaf ve işletme bankacılığındaki geçmişten gelen uzmanlığına ve Anadolu’daki sağlam müşteri tabanına vurgu yaptı.

Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Fitch Ratings’in not artırımına ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi: “Yüzde 65′i Anadolu’da bulunan şubelerimiz aracılığıyla sağladığımız Anadolu’daki tabana yaygın müşteri profilimizle uzun yıllara dayanan yolculuğumuz, bankamızın değerlendirme süreçlerine de yansımıştır. Uluslar arası platformda da teyit edilen Anadolu bankacılığındaki uzmanlığımızı, sahaya, yerele yakınlığın giderek önem kazandığı sektörümüzde, daha da geliştirerek rekabette ayrışmaya devam edeceğiz”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.