Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Cevahir’den Makedonya’ya büyük yatırım

18 Temmuz 2012 Çarşamba::

Cevahir Holding Başkanı İbrahim Cevahir Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 4 rezidans kulesi ve 24 bin metrekare alana sahip AVM’den oluşan projesinin temelini Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski’nin de katıldığı bir törenle attı.

Yazı Boyutu : A A A A

Projenin 36 ay içinde tamamlanması bekleniyor. Cevahir, 300 milyon Euro’luk yatırımla Makedonya’ya bugüne kadarki en büyük yabancı sermayeyi getirdiklerini belirterek, “Ülkenin geleceğine inanıyoruz. Ukrayna’da yatırım yapacaktık ama kriz yüzünden vazgeçtik. Makedonya’da ise kriz bir şey değiştirmedi” dedi.

‘Kaddafi’nin gidişi kötü oldu’

Yeni yatırım coğrafyaları arasında Çin’i de gösteren Cevahir, “Çinliler her şeyi yapar. Evet ama inşaatta bizden iyi değiller. Türk müteahhitlere olumlu bakıyorlar. Çin’de gelen teklifleri değerlendirme aşamasındayız” dedi. Bu arada Libya’da iki AVM projelerinin yarım kaldığını ve 17 milyon dolar alacakları olduğunu kaydeden işadamı İbrahim Cevahir, “Kaddafi’nin gidişi Libya’nın lehine olabilir ama bizim aleyhimize. Dilinden anlıyorduk. Batılılar anlamıyordu ve bu işimize geliyordu. Ortam düzelince işlerimize devam edeceğimize inanıyorum” dedi.

Sırada hangi yatırım var?

Cevahir, Üsküp’teki projenin ihalesini 2 yıl önce devletten almıştı. 6 yıl yasal süresi olan inşaatın 36 ayda tamamlanması öngörülüyor. 1.376 daireden ve 14 bin metrekare kiralanabilir alanı olan AVM’den oluşan projeye Türk markaların gelmesi planlanıyor. Bölgenin ilk rezidans ve karma projesi, 130 metreyle en yüksek binaları olan yatırım, devlet erkanının da ilgisiyle karşılaştı.

Cevahir Holding’den verilen bilgiye göre, Makedonya Başbakanı ve bakanlar konut almayı istiyor. Aynı bölgede 8 dönüm bir arsa daha alan Cevahir Holding, ilk projeyi bitirdikten sonra otel yatırımı da öngörüyor

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.