Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Damat – Tween’e ortak geldi

18 Temmuz 2012 Çarşamba::

Türkiye’de Damat ve Tween markaları ile tanınan Orka Group, New York merkezli yatırım şirketi Investcorp ile azınlık yatırımı konusunda anlaşma imzaladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Konuyla ilgili açıklama yapan Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Uluslararası yatırımcıların uzun zamandır grubumuza yönelik ilgisi devam ediyordu. En doğru seçimi yaptığımıza inanıyorum. Bu işlem, dünya tarafından bilinen markalarımızın potansiyelinin uluslararası pazarlarda artmasına, yurt içi ve yurtdışı pazarlarda da daha hızlı büyümesine olanak sağlayacaktır” diye konuştu.



Şirketten yapılan açıklamada hisse satış oranı ile ilgili bir bilgi verilmedi ancak sektör kaynakları satışın yüzde 30′u geçmediği tahminini yapıyor.



1986 Yılında kuruldu




Süleyman Orakçıoğlu ve Halidun Orakçıoğlu tarafından Damat markası ile 1986 yılında kurulan Orka Group, uluslararası pazarlarda da Damat – Tween markalarıyla son dönemlerde adından sıkça söz ettirmeye başladı. Orka Group’un ürünleri, kendi işlettiği ve franchise mağazalar da dâhil olmak üzere 250’nin üzerinde mağazada ve 40 ayrı ülkede satılıyor.



Yılbaşından bu yana tekstilde 3. satış



Türk hazır giyim sektörüne yabancı ilgisi devam ediyor. Bu yıl ilk yabancı ortaklığı haberi Silk&Cashmere’den gelmiş ve şirketin yüzde 45′i Dubai merkezli Eastgate Capital Group’e satılmıştı. Geçtiğimiz ay içerisinde de Türkiye’nin en büyük hazır giyim markalarından Koton’un yüzde 50’si özel girişim sermayesi Turkven’in sahibi olduğu Hollanda merkezli Nemo Apparel BV’ye satılmıştı.



Investcorp Gucci yatırımı ile tanınıyor




1982 yılında kurulan Investcorp, şimdiye kadar toplam 30 milyar doları aşan 90’ın üzerinde şirkete yatırım yaptı ve hali hazırda 17 şirkette ortaklığı bulunuyor. Investcorp’un yönetimi altındaki varlıklarının toplam değeri 12 milyar dolara ulaşıyor.



Özellikle lüks ürünlerin perakendesine yönelen Investcorp, daha çok Gucci yatırımı ile tanınıyor. Gucci’yi bir aile şirketinden halka açık ve küresel bir şirkete dönüştüren Investcorp, 1996′da Gucci’de kalan son hisselerini sattığında toplam 246 milyon ABD Doları olan ilk yatırımından 2.1 milyar dolar gelir elde etmişti.



Investcorp Yönetici Direktörü Tristan de Boysson, Orka Group’a yapacakları yatırımdan dolayı heyecan duyduklarını belirterek, “Türkiye moda perakende pazarı, özellikle erkek modası pazarı, önemli büyüme potansiyeline sahip. Orka Group da bu pazarda fırsatları değerlendirebilmek adına en iyi şekilde konumlanmış. Bu uluslararası başarı hikayesinin bir parçası olmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.