Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İspanyol Befesa yatırıma geliyor…

18 Temmuz 2012 Çarşamba::

İspanyol Befesa şirketi, 120 milyon dolar yatırımla iki çelik tozu dönüşüm tesisi kuracak, 330 kişiye istihdam sağlayacak.

Yazı Boyutu : A A A A

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı) Başkanı İlker Aycı, İspanyol Befesa şirketinin yaptığı yatırımının başlangıçta 120 milyon dolar olduğunu belirterek, ”Bu yatırım, şu anda 330 kişiye direkt olarak bir istihdam sağlayacak. Önümüzdeki dönemde Türkiye’ye çok daha iyi yatırımları kazandıracağımızı düşünüyoruz” dedi.



Başbakanlık Yatırım Ajansı ile Befesa arasında alınan yeni yatırım kararına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Aycı, Befesa ile Ajans olarak 20 aylık bir süreçte çalışmalarda bulunduklarını belirtti.



Aycı, bu yatırımın, Türkiye’ye getireceği teknoloji, oluşturacağı istihdam ve ihracata yapacağı pozitif etkilerinin dışında çevreye yapacağı olumlu katkılarından dolayı kendileri için büyük bir önem arz ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:



”Befesa, Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İsveç’te sürdürdüğü faaliyetlerinin arasına Türkiye’yi de eklemiştir. 6 ilde organize sanayi bölgesi ve serbest bölge, yatırımcı firma ile ziyaret edildi. Firmanın ihtiyaçlarına en uygun yerler tespit edildi. Araziler alındı. Yatırım ÇET aşamasına getirildi. Bu yatırım başlangıç olarak 120 milyon dolar. Şu anda 330 kişiye direkt olarak bir istihdam sağlayacak. Önümüzdeki dönemde Türkiye’ye çok daha iyi yatırımları kazandıracağımız düşünüyoruz. Tahmin edeceğimiz gibi şu an Türkiye dünyada çok hızlı büyüyen ülkeler arasında. Avrupa’da ise en hızlı büyüyen ülke konumunda. Bu kadar hızlı büyüme gösteren bir ülkede atık konusu da son derece önemli.” Aycı, Befesa’nın 220 bin ton kapasiteli bir tesis kuracağını vurgulayarak, ”Bizim 500 bin ton çıkan bir tozumuz var. Şimdi yarıya yakınını Befesa firması değerlendirecek. Ben inanıyorum ki, sadece İzmir ve Adana organize sanayi bölgelerinde değil, diğer yerlerde de yeni atıklar için çalışmalar yapacaklardır. Bu atıklardan ürettiklerini yani 80 bin ton ürünü ihraç edecekler” dedi.



“Yılda 150 milyon dolarlık bir katma değer sağlanacak”




Befesa Yönetim Kurulu Başkanı Javier Molina Montes de endüstriyel atıkların geri kazanım ve dönüşümünü sağlayacak olan yatırımla, Türkiye’nin sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.



Montes, Befesa’nın 1993 yılında endüstriyel atık yönetimi alanlarında sürdürülebilir kalkınma için yenilikçi teknoloji çözümleri sunmak amacıyla kurulduğunu belirterek, sanayi atıklarının yanı sıra, bio yakıtlar ve deniz suyunun tuzdan arındırılarak yeniden dönüştürülmesi gibi alanlarda faaliyet gösterdiklerini söyledi.



Türkiye’nin yatırım yapmak için seçtikleri son derece cazip bir ülke olduğunu ifade eden Montes, şöyle konuştu: “Türkiye, gelişmekte olan bir ekonomi olarak aslında IMF tarafından tanımlanmakta ama bugün dünyanın en yeni sanayileşmiş ülkesi haline geldiğini söylemeye gerek yok. Hızlı gelişen bir ekonomi ve gayrisafi yurt içi hasılasını son 10 yılda üçe katladı. Ülkenin eğitimli, dinamik nüfusu var ve dünyanın lider çelik üreticileri arasında bulunuyor. Türkiye’nin, Befesa’nın büyüme stratejisinin en önemli dayanaklarından biri olacağına karar verdik. Bu kapsamda biri İzmir’de Tire Organize Sanayi Bölgesi, diğeri Adana’da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde iki yeni proje geliştirdik. Bu yeni tesislerde iki yeni çelik tozu dönüşüm tesisi kurulacak. ”



Montes, her biri 50 bin metrekarelik bir alanda kurulacak tesislerde 200 dolaylı istihdam oluşturulacağını belirterek, ”Bu tesislerde geri kazanımın 80 bin ton olacak ve yılda 150 milyon dolarlık bir katma değer sağlanacak. Toplamı 120 milyon dolar olacak bu yatırımın finansmanı hem şirketin öz sermayesi, hem Türkiye’de yerel bankalardan alınacak kaynakla sağlanacak. Bu tesislerin 2014’de devreye alınmasını öngörüyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.