Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Süvari’den 300 Mağaza Hedefi

15 Temmuz 2012 Pazar::

Erkek giyimin önde gelen aktörlerinden Süvari’nin mağaza sayısı 100′ü geçti.

Yazı Boyutu : A A A A

Erkek giyimin önde gelen aktörlerinden Süvari’nin mağaza sayısı 100′ü geçti. Şirket, 2016′ya kadar 180′i Türkiye’de, 120′si yurt dışında olmak üzere 300 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.



AVM yatırımcıları ile dünyanın dört bir yanına gittiklerini belirten Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, bu aralar yurt dışında büyümeye odaklandıklarını dile getirdi. Coşkun, 5′i yurt dışında franchise olmak üzere 105 mağazaya ulaştıklarını da bildirdi. Ardından gelecek hedeflerine değinen Coşkun, şunları kaydetti:



“Bizim 2016 sonu itibarıyla 300 mağaza hedefimiz var. Bunun yüzde 65′i Türkiye’de olacak. Yani 2016 sonunda Türkiye’de 180 mağaza, yurt dışında 120 mağaza öngörüyoruz. Bu ufak tefek oynayabilir. Esas hedef 2023′te. Planımız 1.000 mağaza ve dünya markası olmak. Bunların 650′sinin yurt dışında 350′sinin Türkiye’de olmasını temenni ediyoruz. Bu şekilde bir plan yaptık. Yani yurt dışı büyüme ağırlıklı.”



Mağazaların boyutlarını da büyütmeyi amaçladıklarını anlatan Süvari Yönetim Kurulu Başkanı, “Şu anda 210 metrekarede mağaza ortalamamız. Ama gelecek sene 230 metre kare planlıyoruz. Yaklaşık her sene bu da yüzde 8 ile 10 arası büyüyecek. 2023′te bin mağazaya ulaştığımızda mağaza metrekareleri de 500-600 metre kare arasına ulaşmış olacak.” ifadelerini kullandı.



Mağaza boyutunda büyümede yeni konseptler yeni ürünlerin etkili olduğunu vurgulayan Ahmet Coşkun, şöyle devam etti:



“Bu sene itibari ile 5 milyon adet ürün satacağız. Eskiden yalnızca klasik ürün satan bir firma iken şu anda spor ürünlerimizle de öne çıktık. Smart casual dediğimiz hafta sonları bir işadamının giyebileceği kadar spor ama uçuk olmayan tişört, mont grupları, spor ayakkabı çeşitleri, spor kemer çeşitlerinde yoğunlaştık. Şu anda bu oran 70 klasik 30 casual, spor giyim seviyesinde. 2 sene içerisinde de yüzde 50 klasik yüzde 50 de spor ürün grubu şeklinde devam etmeyi planlıyoruz. Tabii klasiği azaltmıyoruz yani klasik üründeki çeşidimiz de artıyor. İlave olarak spor casual ürün yaptığımız için metre kare her geçen gün artıyor.”



Coşkun, klasik ürün alan müşteri sayılarının, 1 milyon yüz bine ulaştığını, bunun kendileri için çok önemli bir değer olduğunu belirtti. Ayrıca markaların gelişiminde AVM lerin önemine de işaret ederek, bunların hedefleri yakalamada büyük katkıları olacağını savundu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.