Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

KOBİ’lere ‘Dış Pazarda Müşteri Bulma’ eğitimi verildi

9 Temmuz 2012 Pazartesi::

Küresel pazarlarda ve yurtiçinde 3 milyondan fazla şirketi tanıtarak, alıcı-satıcı ve tedarikçiyi bir araya getiren Kompass, e-ticaret ve dış ticaret konusunda uzman danışmanlık firması Coproline ile birlikte küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) ücretsiz ‘Dış Pazarda Müşteri Bulma Teknikleri’ konusunda eğitim verdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Eğitimlerin ilkini Bursa’da başlatan Kompass ve Coproline, Konya ve Kayseri’de faaliyet gösteren 90 işletme tam gün eğitimden geçirildi.



Kompass Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Orhan Çağlayan, dünya ticaretinde yeni satış ve pazarlama metotları uygulanmaya başlandığını söyledi. Globalleşen ekonomide hız ve güvenin birbirini tamamlayan iki önemli etken olduğunu vurgulayan Çağlayan, “Kendisini bu ortama adapte edemeyen firmalar ya yok oluyor ya da mevcut iş bağlantıları sayesinde şanslılar ise pozisyonlarını ancak koruyabiliyor. Son on senede iş dünyasının bilim ve eğlence sektörü gibi keşfettiği gerçek, internetin gücüdür. Son dönemde ise kullanımı hızla artan diğer bir araç e-ticaret portal ve veri tabanlarıdır. Dolayısı ile internet üzerinden gerek pazar veya tedarik kaynağı araştırırken gerekse bulduğunuz bu kaynakların güvenilirliğini de sorgulamamız gerekiyor.” dedi. Coproline Kurucu Ortağı Başkanı Berke Sarpaş da, eğitim ve danışmanlık hizmeti alan iki bin dolayındaki KOBİ’nin ihracatlarında önemli bir artış olduğunu söyledi. Eğitim alan işletmeler arasında yıllık ihracat hacmi 30 milyon dolara çıkaran firmaların bulunduğunu kaydeden Sarpaş, şu bilgileri verdi: “Türkiye’nin 2023 yılı için 500 milyar dolarlık ihracat hedefi doğrultusunda özellikle KOBİ’ler cephesinde yurtdışına büyük bir açılım başladı. Burada en büyük avantaj ihracatta krizin olmayışıdır. Çünkü firmalar artık tek bir ülkenin piyasasına bağlı değil. Değişen pazar şartlarına göre sürekli farklı ülkelerle ticaret yapmak mümkün.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.