Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Konuşarak 89 milyon dolar kazanan ünlü kim?

8 Temmuz 2012 Pazar::

Son 11 yılda 471 konuşma yapıp 89 milyon doları cebine koydu

Yazı Boyutu : A A A A

Bill Clinton, sadece konuşarak başkanken aldığı maaşın 33 katını kazandı... Başkanlık yaptığı dönemde yılda 400 bin dolar alan Clinton, geçtiğimiz yıl 54 kez konferans verdi. 13 milyon doları cebine koydu

BEYAZ Saray'ı terk etmek Clinton çiftini ihya etti. 2001 yılında yapılan seçimleri George W. Bush'a karşı kaybeden ve Başkanlık koltuğunu kaybeden Demokratların efsane başkanlarından Bill Clinton, aradan geçen sürede sadece konuşarak tam 89 milyon doların sahibi oldu.

Hillary Clinton'ın Kongre'ye sunduğu belgelere göre, Bill Clinton, dünyanın krizle çalkalandığı 2011 yılında konuşma kariyerinin en parlak yılını geçirdi. 2011 yılında toplam 54 konuşma yapan Clinton, bunlardan 13.4 milyon dolar gelir elde etti. Bu da gelir olarak Clinton'ın bir önceki rekorunun neredeyse yüzde 25 üzerinde. Bundan önceki rekorunu 2010 yılında kıran Clinton, söz konusu yılda da yaklaşık 50 konuşma yapmış fakat bunlardan kazandığı para sadece 10.7 milyon dolar olmuştu. Bu yılki gelir artışının en büyük nedeni de Clinton'ın artık ABD ve İngiltere gibi ülkeler yerine gelişmekte olan ülkelere yönelmesi.

1 saatlik konferans 750 bin $

ESKİ ABD Başkanı, geçtiğimiz yıl Hong Kong'da İsveçli telekom şirketi Ericsson'un düzenlediği bir konferansta bir saatlik bir konuşma yapıp tam 750 bin doları cebine koydu. Bu da konuşma başına Clinton'ın en fazla gelir elde ettiği konferans oldu.

Clinton ayrıca, geçen yıl içinde Nijerya'nın Lagos şehrinde yaptığı konuşmadan 700 bin dolar, Çin'in Şanghay kentinde 550 bin dolar, Avusturya, Hollanda ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de 500'er bin dolar kazandı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.