Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Rus enerji devi Türkiye’de şirket kurdu

6 Temmuz 2012 Cuma::

Rusya’nın dev resmi enerji kurumu Inter RAO, Türkiye’de şirket kurdu

Yazı Boyutu : A A A A

Inter RAO kurumundan yapılan açıklamada, Türkiye’de açılan şirketin isminin Inter RAO Turkey Enerji Holding olduğu belirtildi. Rus elektrik kurumunun yurtdışındaki başka şirket hissedarları ise Türkiye’de kurulan firmanın kurucuları arasında yer aldı. Inter RAO açıklamasında, önce Türk piyasasında araştırma çalışmaları yapacakları vurgulandı.



Kommersant gazetesi değerlendirmesinde, Türk enerji piyasasında devletin hala etkili olduğu kayd edildi. Haberde,” Devlet 2010-2012 yılları arasında satışlardan yaklaşık 3,85 milyar dolar kazandı. Enerji ihaleleri sonbahara doğru başlayacak. İnter RAO, Türkiye’deki şirketinden Türk enerji hisselerini satın almak için yararlanabilir” yorumu yer aldı.



Rus enerji kurumunun Türk piyasasını yıllardır araştırdığının belirtildiği haberde, Başkanı Boris Kovalçuk’un daha önce gazeteye, “Türk ekonomisi gelişiyor, dünyanın 20. büyük ekonomisi. Dolayısıyla ekonomik kalkınma düzeyi gereği enerji fiyatının da artmasını bekliyoruz” yorumunda bulunduğu hatırlatıldı.



Otkrıtie araştırma şirketi uzmanı Sergey Beyden’e göre, Türkiye enerji kıtlığı bulunan bir ülke, bu da yatırımcıların ülkenin enerji sektörüne olan ilgisini artırıyor. Beyden “Daha önce RusGidro kurumu da Türkiye’ye ilgi duyuyordu, fakat geçenlerde şirket yurtdışı projelerinden vazgeçti. Burada İngiltere’nin yaşadığı olay da tekrarlanabilir. 1990′lı yılların sonunda İngiltere’de benzer durumda çoğu şirketin sektöre faal girişi söz konusu olmuştu. Fakat daha sonra enerji sektöründe gereğinden fazla yatırım yapılmasına ve elektrik enerjisi fiyatlarının da düşmesine neden oldu” yorumda bulundu.



2011 sonu bilançosuna göre şirketin aktif büyüklüğü 18 milyar dolar. Dış yatırım için 1 milyar Euro’nun üzerinde kredi imkânı bulunan şirketin, 18 bin megawatlık kurulu gücü bulunuyor.

Anahtar Kelimeler: RusGidro, rus, enerji, Inter RAO, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.