Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Doğuş'tan sonra kimler steakçi oluyor?

5 Temmuz 2012 Perşembe::

Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk'in et restoranı Nusr-ET'i ortak olmasının ardından diğer patronlarda harekete geçti

Yazı Boyutu : A A A A

Doğuş'tan sonra, Doğan, Esas ve Anadolu Holding'in kurucuları da steak işine girmek için kolları sıvadı. Üç grupla da görüştüklerini belirten Dükkan Burger/Steak'in patronu Emre Mermer, "Biriyle mutlaka el sıkışacağız" dedi



Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk'in et restoranı Nusr-ET'i ortak olmasının ardından Anadolu Grubu, Esas Holding ve Doğan Grubu'nun kurucuları da Dükkan Burger / Steak markasıyla zincirleşen ızgara et ve burger restoranlarını almak için talip oldu. Markanın kurucusu Emre Mermer, "Anadolu Grubu ile daha yakınız çünkü grup içecek markalarını entegre edebileceği bir restoran zincirine sahip olmak istiyor. Ama henüz kiminle el sıkışacağımız belli değil" dedi.



Piyasada Doğuş Grubu'nun Nusr-ET'e ortak olmasından sonra ciddi bir rekabet oluştuğunu ve piyasada devlerin kapıştığını ifade eden Mermer, görüştükleri üç grubun da Dükkan markasını diğer işleriyle entegre bir şekilde işletmek istediğine dikkat çekti. Mermer, "Esas ve Doğan Holding'in halihazırda çiftlik yatırımları var. Steak işini çiftlik yatırımlarının devamı olarak görüyorlar" dedi.



ÜÇ ŞUBEYİ KUVEYTLİ ALDI



Erenköy, Beyoğlu Tünel ve Levent'teki burger dükkanlarını Kuveytli İntizar Grubu'na sattığını ifade eden Mermer, aynı grupla Ortadoğu'da steak house'lar kuracaklarını söyledi. "İntizar Grubu'nun Ortadoğu'daki markası Fart Burger. Bizimle birlikte steak işine girip yayılmak istiyorlar" diyen Mermer, balık işine de girmek istediğini farklı bir konsept oluşturmayı düşündüğünü dile getirdi.



Türkiye'nin ilk steakhouse'u



Emre Mermer'in ilk tohumları attığı Dükkan'ın başlangıcı İzmit'te kurulan besi çiftliği. Bu çiftlikte Emre Mermer Türkiye'nin ilk "Süt Dana" (Milk Fed Veal) üretimini gerçekleştirdi. Otel ve restoranlara süt danası satışını 2004'te Dükkan'ı kurarak perakendeye taşıyan Mermer, Küçük Armutlu'da Türkiye'nin ilk Steakhouse'unu 2007'de açtı. Markanın 17 şubesi var.

Anahtar Kelimeler: doğuş grubu, ferit şahenk, steakçi, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.