Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Bölünmeyi nasıl önledi?

2 Nisan 2012 Pazartesi::

Eren Holding, Türkiye’nin gizli devlerinden. Grubun temelleri, 1969 yılında tekstil işiyle atılmıştı.

Yazı Boyutu : A A A A


Eren Holding, Türkiye’nin gizli devlerinden. Grubun temelleri, 1969 yılında tekstil işiyle atılmıştı. Bugünse tekstil ve hazır giyimin yanı sıra enerji, kağıt, ambalaj, perakende, çimento ve turizm alanlarında da faaliyet gösteriyor.



Kamuoyu Eren Holding’den ziyade onun temsilcisi olduğu Lacoste, Swatch, Burberry gibi dünyaca ünlü markaları tanıyor. Bu markaların Türkiye ve çevre ülkelerdeki temsilciliğini yürüten holdingin 220’nin üzerinde mağazası var.



Eren Holding perakendeyle tanınsa da diğer sektörlerdeki hacmi daha büyük. 2011 yılında 3.3 milyar dolar aktif büyüklüğe ulaşn grup, önümüzdeki 2 yıl içinde 4 milyar dolara ulaşmayı hedefliyor. Eren Holding’in yurtiçinde 25, yurtdışında 5 olmak üzere 30 şirketinde 4 bin 400 kişi çalışıyor. Holdingin başında Ahmet Eren var. Üst yönetimi ağabeyi Yahya Mehmet Eren, kardeşleri İsmail Eren ve Yusuf Ziya Eren’le paylaşıyor.



Geçen hafta Eren Holding’le ilgili ilginç bir gelişme oldu. Aile dört farklı holding birden kurdu. Bu holdinglerin ismi de ilginç: Orkide, Karanfil, Erguvan, Zambak... İşin daha ilginci, her holding bir kardeş adına kurulmuş. Zambak Ahmet Eren, Karanfil İsmail Eren, Erguvan Yahya Mehmet Eren, Orkide de Yusuf Ziya Eren ve çocuklarına ait...



Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, bu holdinglerin kurumsallaşma gereği kurulduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: “Eren Holding 43 yıllık geçmiş sahip. Bizler hep hayatta kalacak değiliz. Şirketlerimizin sağlam bir yapıya kavuflması için adımlar atıyoruz. Batıda örnekleri çoktur; 100 yıllık, 200 yıllık şirketler vardır. Onların modelini örnek aldık. Bu dört holding mevcut şirketlerimizin ana ortağı olacak. Yani Eren Holding şirketlerine şahıslar değil dört farklı holding eşit oranlarda ortak olacak. Böylece ileriki yıllarda ana gövdeye gelebilecek hasarların önüne geçilmişolacak. Grubumuz olası aile içi tartıflmalardan zarar görmeyecek ve uzun ömürlü olacak. Tamamen kurumsallaşma gereği atılmış bir adım.”


Kaynak: Para Dergisi , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.