Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Türkiye küresel patent liginde 25’inci sırada

27 Mart 2012 Salı::

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) verilerine göre 2011’de tüm dünyada patent başvuruları yüzde 10 artış göstererek 181 bin 900 adede ulaştı. En çok patent başvurusu yapılan ülkeler sırasıyla Çin, Japonya ve ABD olarak sırlanıyor. Türkiye ise yapılan 541 patent müracaatı ile 25’inci sıraya yükselmiş durumda.

Yazı Boyutu : A A A A


WIPO 2011 yılına ait patent başvuruları verilerini değerlendiren Destek Patent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, “İlk göze çarpan, 2011 yılında tüm dünyada yapılan patent başvurusu sayısının yüzde 10,7’lik bir büyüme ile 181 bin 900’e ulaştığı görülüyor. En çok başvuru yapan ülkeler arasında Çin, Japonya ve ABD olarak görülüyor. Bu üç ülkenin başvurularının büyüme oranının yüzde 82’sini oluşturduğunu söyleyebiliriz. En fazla patent müracaatı yapan firma Çin’in Telekomünikasyon firması ZTE” dedi



Türkiye’nin ise yapılan 541 patent başvurusu ile tüm dünyada 25’nci sıraya yükseldiğini kaydeden Yamankaradeniz, “Dünya çapında en fazla patent müracaatı yapan 100 firma arasına hiç bir Türk firmasının girememesi dikkat çekici. En fazla müracaat yapan 50 üniversite arasında hiç bir Türk Üniversitesi’nin olmaması da üzüntü verici. WIPO’ya yapılan müracaatlarda öne çıkan sektörler ise Dijital Komünikasyon, Bilgisayar Teknolojileri ve Medikal Teknolojileri” diye konuştu.



Yamankaradeniz şöyle devam etti:



"Globalleşen ve gittikçe küçülen dünyamızda artık ürünü üretebilmek büyük bir rekabet üstünlüğü sağlamıyor. Uluslararası piyasalarda rekabet gücünü artırmak isteyen ülkeler yenilik kapasitesi ve bilgi yaratmada öne çıkan ülkeler. Dünya ekonomisine entegre olmayı amaçlayan ülkeler, yeniliği uzun vadede rekabet gücü için bir anahtar olarak kabul ediyor. Yenilik yapmanın temelinde de Ar-Ge faaliyetleri yer alıyor.



2023’te dünyanın 10. Ekonomisi olma iddiasında olan Türkiye’nin de bu yolda ilerlerken olmazsa olmazı araştırma geliştirme faaliyetleri. Ülkemizin hakkettiği teknolojik gelişmişlik seviyesini yükseltmeye yönelik sonuçların üretilmesi için sonucu buluş olan Ar-Ge’ye ihtiyaç var"


Kaynak: , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.