Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Şirket Kültürü
Print Al

Yüksek kârın sırrını bulan adam

9 Mart 2012 Cuma::

Şahin Tulga’yı teknoloji ve bilişim dünyası yakından tanıyor. Şimdi de kar etmenin sırrını bulmuş

Yazı Boyutu : A A A A


Şahin Tulga’yı teknoloji ve bilişim dünyası yakından tanıyor. 2001’de HP Türkiye’nin başına gelen Tulga, buradaki genel müdürlük görevinden 3.5 yıl önce ayrılmıştı.



Farklı şirketlerde bağımsız yönetim kurulu üyelikleri yapan Tulga, bu süreçte Türk şirketlerinin ‘kârsızlık’ problemine odaklanmış. Bu konuya oldukça kafa yorup şirketlerin nasıl kârlı hale gelebileceğini araştırmış. Sonuçta da ‘yüksek kâr’ın konuşulduğu ancak kâr amacı gütmeyen bir platform oluşturulmasına önayak olmuş.



Şahin Tulga öncülünde kurulan Profitkar.org’un amacı, patron ve üst düzey yöneticilerin hep ‘kâr’ konusunu konuştuğu ve deneyimlerini paylaştığı bir sosyal mecra yaratmak. Tabii bu işin teknolojiyle desteklenen boyutu...



Geçen hafta görüşme olanağı bulduğumuz Tulga, bir taraftan da ‘yüksek kârlılığa geçiş’ eğitimleri vermeye başlamış. Profitkar.org platformunun ilk etkinliği olan Yüksek Karlılığa Geçiş Uygulamalı Eğitim Kampı da 13-14 Ocak’ta Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki The Seed Event Center’da düzenlenmiş. Şahin Tulga’nın verdiği eğitime Borusan Holding CEO’su Ağah Uğur da konuk konuşmacı olarak katılmış. Aralarında Nurol Holding, Oyak Holding ve DenizBank’tan üst düzey yöneticilerin de dahil olduğu 40 kişi eğitim almış.



Bu iki günlük eğitim kampı, 25-26 Mayıs’ta yine Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki The Seed Event Center’da tekrarlanacak. Eğitimlere katılmanın kişi başı bedeli 1.000 euro.



Bugüne kadar edindiği deneyimleri iş dünyasıyla paylaşan Şahin Tulga, bugünlerde bir de kitap yazıyor. Tulga, “Kitabım ‘iş modellemesi ve iş stratejisi’ üzerine. İngilizce olarak yazıyorum. Amerika’da yayınlayacağız” diyor.


Kaynak: Para Dergisi , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.