Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

ABD BM'nin üçüncü bildirisini de engelledi!

18 Mayıs 2021 Salı::

ABD çatışmalara ilişkin BM'nin üçüncü taslak bildirisini de engelledi! Diplomatik kaynaklar, ABD’nin Filistin ve İsrail arasındaki çatışmalara ilişkin BM’den çıkarılması planlanan üçüncü tasarıyı da engellediğini bildirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmalar ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarını görüşmek üzere dün 3'üncü kez toplanmıştı. Diplomatik kaynaklar, toplantı sonrası ABD'nin bir hafta içinde üçüncü kez İsrail-Filistin arasındaki şiddetin durdurulması ve sivillerin korunmasına yönelik BM Güvenlik Konseyi tasarısını engellediğini bildirdi. İsmi açıklanmayan bir diplomatik kaynak, BMGK'nın ortak bildirisi hakkında ABD'nin şu anda tasarıyı destekleyemeyeceğini belirtti.
Tasarıda Hamas'ın İsrail'e yönelik roket saldırılarının ise açık bir şekilde kınanmadığı aktarıldı. Çin, Tunus ve Norveç tarafından hazırlanan ve "sivillerin, özellikle çocukların korunması da dahil olmak üzere uluslararası insancıl hukuka saygı ve şiddetin durdurulması" çağrısında bulunan tasarı, dün geç saatlerde 15 üye tarafından onaylanmak üzere Konsey'e sunulmuştu.

BM Genel Kurulu perşembe günü İsrail ve Filistin için toplanıyor

BM 75. Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarının durumunun görüşülmesi adına BM Genel Kurulunu 20 Mayıs Perşembe günü saat 10.00'da ABD'nin New York eyaletinde yer alan BM merkez binasında toplama kararı aldığını belirtmişti. Bozkır, "BM Genel Kurulu'nu, İslam İşbirliği Teşkilatı adına Nijer ve Arap Grubu adına Cezayir Daimi Temsilcilerinin ortak imzalı mektubunda yer alan talebe binaen, işgal altındaki Filistin topraklarındaki vahim durumu görüşmek üzere 20 Mayıs Perşembe günü saat 10.00'da toplayacağım" demişti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.