Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Dolar düşecek mi? Altın alınır mı? Borsalara ralli mi geliyor?

19 Haziran 2020 Cuma::

A Para'da kritik değerlendirmeler... Korona virüs salgını nedeniyle ekonomik daralmaların beklendiği küresel piyasalarda merkez bankaların genişleyici politikaları sonucu piyasalarda para arzı arttı. Bollaşan para yatırımcıların kafasını karıştırdı.

Yazı Boyutu : A A A A

Son dönemde hisse senedi piyasalarında yukarı yönlü hareketler izlenirken salgında küresel ikinci bir dalga olacağı endişesi ve bunun küresel büyümeyi yeniden baskılayacağı kaygıları dolar endeksinde aşağı yönlü bir hareketin önüne geçiyor. Yatırımcılar doların yönü konusunda araştırmalar yaparken A Para’da yatırımcılar için kritik açıklamalar geldi.A Para yayına katılan Deniz Yatırım Yatırım Ürünleri Satış Bölümü Müdürü Musa Ufuk Özdoğan piyasaların seyrine dair açıklamalarda bulunurken, dolar konusunda gündem oluşturacak açıklamalarda bulundu. Özdoğan, küresel bir kriz durumunda dolara bir kaçış olduğunu belirtti ve “Ancak önümüzdeki dönemde dolarda bir değersizleşme meydana gelecek” diyerek yatırımcılar için kritik hem dolar, hem borsa hem de altın değerlendirmelerinde bulundu.

Korona virüs salgınında küresel ikinci bir dalga olacağı endişesi ve bunun küresel büyümeyi yeniden baskılayacağı kaygıları dolar endeksinde aşağı yönlü bir hareketin önüne geçiyor. Dolar gelişmekte olan para birimleri karşısında artan likiditeye rağmen güçlü duruşunu sürdürüyor. Yatırımcılar doların yönü konusunda araştırmalar yaparken A Para'da yatırımcılar için kritik açıklamalar geldi.

A Para yayına katılan Deniz Yatırım Yatırım Ürünleri Satış Bölümü Müdürü Musa Ufuk Özdoğan piyasaların seyrine dair açıklamalarda bulunurken, dolar konusunda gündem oluşturacak açıklamalarda bulundu.

"DOLARDA DEĞERSİZLEŞME MEYDANA GELECEK"

Doların değerinin yavaş yavaş geri çekileceğini beklediğini bildiren uzman isim, "Önümüzdeki dönemde dolarda bir değersizleşme meydana gelecek" dedi.

Orta-uzun vade de tüm para birimleri ve emtialara karşı dolarda bir değer kaybı görmemiz mümkün görünüyor diyen Özdoğan, dolardaki değer kaybıyla beraber hem emtia tarafında hem borsalar tarafında yukarı yönlü hareketler görülebilir" dedi.


"HİSSE SENETLERİNDE CİDDİ BİR RALLİ OLABİLİR"

Dünyadaki artan dolar miktarına da değinen Özdoğan, dolar likiditesinin geri çekilme ihtimalinin çok zor olduğunu vurgulayarak, özellikle hisse senedi piyasalarında ciddi bir ralli olmasının muhtemel olduğunu savundu.

"ORTA-UZUN VADE DE ALTINDA YÜKSELİŞ OLABİLİR"

Altının onsu içinde değerlendirmelerde bulunan Özdoğan, orta-uzun vadede altında bir kazanç olabileceğini ifade etti. Uzman isim altında yukarı yönlü sert harekeleri yeni bir haber akışı gelmemesi durumda kısa vadede beklemediğini açıkladı.

"LİKİDİTE 2020 YILININ SONLARINDA ALTINA KAYABİLİR"

Bol likiditenin hisse senedi piyasalarına aktığının altını çizen uzman isim, likiditenin önce hisse senedi piyasalarına ardından burada oluşan doygunlukla beraber altın tarafına geçebileceğini ifade etti. Bu durumun da 2020 yılının sonlarında oluşmasının muhtemel olduğunu bildiren Özdoğan, "Altın fiyatlarına hareket getirebilir" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.