Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

Klimayı açacak mıyız?

18 Mayıs 2020 Pazartesi::

Mevlüt Tezel yazdı: Klimayı açacak mıyız? Sadece aylar içinde ilk olarak ortaya çıktığı Çin'den dünyaya yayılan Koronavirüsün bilançosu her geçen saat ağırlaşıyor. Son gelen veriler milyonlarca kişiye bulaşan ölümcül virüsün yüz binlerce can kaybına da neden olduğunu gösteriyor. Yaz ayları gelirken de akıllardaki sorular artıyor. P

Yazı Boyutu : A A A A

eki bu yaz klimayı açabilecek miyiz? Toplu taşımada havalandırma sistemi nasıl olacak? Sabah Yazarı Mevlüt Tezel bugünkü köşesinde bu konuyu gündeme getirdi. İşte o yazı... Kadıköy'de faaliyet gösteren bir restoran, koronavirüse karşı masalara şeffaf separatör ve paravan koyarak önlem almış.

Mevlüt Tezel yazdı: Klimayı açacak mıyız?
Her müşterinin servis tabağı, tuzluğu, çatalı, bardağı jelatinli halde masalarda olacakmış. Ayrıca masalarda yandaki ikinci sandalye boş bırakılacakmış.

Bunların hepsi güzel, yerinde önlemler. Peki, içerinin serinliği nasıl sağlanacak? İşte bu yaz oteller, restoranlar ve kafelerin en zorlanacakları soru bu!


Mevlüt Tezel yazdı: Klimayı açacak mıyız?
Pandemi dönemde klima kullanımının virüs bulaş riskini artıracağını belirten uzmanlar, "Klimalar iç ortamdaki havayı soğutup, geri verdiği için salgın riski artar. Bu dönemde iş yerleri ve evlerde pencereler açılmalı" uyarısında bulunuyor.

Mevlüt Tezel yazdı: Klimayı açacak mıyız?
ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre; eğer bir mekânda koronavirüs içeren damlacıklar varsa, havalandırma sistemi bu damlacıkların yayılımını artırabilir!
Mevlüt Tezel yazdı: Klimayı açacak mıyız?
Dün ajanslara şöyle bir haber düştü: Kanada'nın Quebec eyaletindeki bir yaşlı bakımevinde yaşayan 226 kişinin tümü ve çalışanların 148'i Covid-19'a yakalandı. Virüsün havalandırma sistemindeki bir arıza nedeniyle yayılmış olabileceği belirtildi.
Mevlüt Tezel yazdı: Klimayı açacak mıyız?
Sadece klimalar, havalandırma sistemleri, vantilatörler bile olağan şüpheli! Toplu taşımalarda da aynı risk söz konusu!
Mevlüt Tezel yazdı: Klimayı açacak mıyız?
Havayı üç ayrı filtreden geçirerek mekâna veren ve kirli havayı da zemin seviyesinden emerek atmosfere salan hijyenik klima sistemleri kesin çözüm mü?

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.