Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

Okullar ne zaman açılacak?

29 Nisan 2020 Çarşamba::

Sınıf geçme nasıl olacak? Uzaktan eğitim ne zaman bitecek? Bakan Selçuk tek tek açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında son dakika açıklamalarında bulundu. Selçuk, uzaktan eğitim süresinin 31 Mayıs 2020 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Yazı Boyutu : A A A A

Bakan Selçuk, telafi eğitimleri ile ilgili olarak planlarını hazırladıklarını, ancak her gelişmeye göre değişen kararlar olduğunu belirtti. Bakan Selçuk açıklamalarının ardından, soruları da yanıtladı. Merak edilen 'LGS ertelenecek mi' sorusuna, "Hafta başındaki Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanımız kararı duyuracak. Simülasyonlar üzerinden oturma pozisyonlarını çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk, milyonlarca öğrencinin merak ettiği, 'Sınıf geçme nasıl olacak?' sorusunun yanıtını da çok net ifadelerle cevapladı. İşte Bakan Selçuk'un son dakika açıklamalarından öne çıkanlar...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk düzenlediği basın toplantısı ile merak edilen konulara ilişkin son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Selçuk, uzaktan eğitimin 31 Mayıs 2020 tarihine dek uzatıldığını söyledi. Selçuk, LGS ile ilgili kararın hafta başındaki Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacağını söyledi. Selçuk, bir diğer merak edilen konu olan, 'Sınıf geçme nasıl olacak' sorusuna da net bir yanıt verdi. Selçuk, öğrencilerin sıkıntıya girmemesi gerektiğini ifade etti, sorunlu dersleri olanların da üst sınıfa geçeceğini belirtti. İşte Bakan Selçuk'un son dakika açıklamalarından öne çıkanlar...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı... Uzaktan eğitim mayıs sonuna kadar uzatıldı | Video


"İLK GÜNDEN HIZLI VE İSABETLİ KARARLAR ALDIK"

Ülkemiz koronavirüs ile mücadele içindedir. Devlet olarak ilk günden itibaren hızlı ve isabetli kararlar almak için çalışıyoruz. Bilim Kurulu ile görüşerek kararları ivedilikle almaya çalıştık.


Bilindiği gibi bakanlığımız bünyesinde Avrupa'dan çok daha fazla öğrencimiz var. 1 milyon da öğretmenimiz var. Aldığımız kararların birçok haneyi ilgilendirdiğinin farkındayız. Çok kısa sürede uzaktan eğitime geçme kararı almanın faydalarını görüyoruz.

31 MAYIS'A KADAR UZAKTAN EĞİTİM DEVAM EDECEK

Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesi kararı aldık. En güvenli yer şu an için evlerimizdir. Eskisi gibi okul bahçelerinde olabilmek için bu süreci yönetmek zorundayız. Uzaktan eğitim şu anda elimizdeki tek seçenek. Uzaktan eğitime tutunmalarını çocuklarımız ve velilerimizden istiyoruz.

Uzaktan eğitimi 1 hafta gibi kısa bir süre içinde hayata geçirdik. Bizim uzaktan eğitim ile ilgili amacımız çocuklarımızın okul disiplini ve derslerinden kopmamalarıdır.

"11 VE 12.SINIFLARIN EBA AKADEMİK PLATFORMU'NA YOĞUN TALEBİ VAR"

11 ve 12. sınıfta öğretim gören öğrencilerin EBA Akademik Platformu'na yoğun talebi olduğunun farkındayız. Son birkaç gün içinde 11 ve 12. sınıf öğrenci sayısının 1 milyon olduğunu söyleyebilirim.


Öğrencilerimiz EBA üzerinden zaman kavramından bağımsız olarak eğitimlerini sürdürebiliyorlar. Psiko-sosyal desteklerimiz de birer birer devreye giriyor.

Ayrıca 81 ilde çağrı merkezleri kurduk. Rehberlik öğretmenlerimiz öğrenci ve velilerimize arayarak destek oluyorlar.

"TELAFİ EĞİTİMLERİNİN ZAMANINI PLANLADIK"

Telafi eğitimlerinin zamanını planladık. Uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim telafinin bir bütünüdür. Öğrencilerimizin bol bol kitaplarla zaman geçirmesini istiyorum.

SORU-CEVAP

LGS KARARINI BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

- LGS Tarihi: Hafta başında kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız bir açıklama yapacak. Similasyon çalışmaları yapıyoruz. N:asıl bir oturma düzeni yapabiliriz, ona bakıyoruz.

"HEPSİ TELAFİ EĞİTİMİDİR"

Telafi Eğitimi: Sürece göre sürekli değişen bir durum. 81 ilimizin Milli Eğitim Müdürü ile de birazdan bir görüşme yapacağız. İnternet, TV ve yüz yüze eğitim bir telafi eğitimidir. Bunlar çocukların okuldan uzaklaşmaması için bir eğitimdir.

"TÜM ÖĞRENCİLER SORUNLU NOTLARI OLSA DA BİR ÜST SINIFA GEÇECEK"


Ders Geçme: Sınıf geçme ile ilgili birinci dönemdeki notlar baz alınacak. Not ortalamaları kaç olursa olsun bir üst sınıfa geçecekler. Birinci dönemin notları geçerli. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesinler.

Sınıf geçme nasıl olacak? Bakan Ziya Selçuk'tan sınıfta kalma açıklaması | Video



16 MART'TA OKULLAR UZAKTAN EĞİTİME BAŞLADI

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs Türkiye sınırlarına 11 Mart tarihinde giriş yaptı. İlk vakanın görülmesi ile Bilim Kurulu harekete geçti. Önlemler tartışıldı ve en büyük risk unsurlarından okulların uzaktan eğitime geçmesi istendi. Okullar 16 Mart'ta uzaktan eğitime başladı. EBA ve TRT üzerinden çocuklara dersler anlatılıp, etkinlikler yapılırken, uzaktan eğitim süresi vaka artışı ve risk unsurlarının çoğalması ile 25 Mart'taki Bilim Kurulu Toplantısı'ndaki tavsiye kararı ile 30 Nisan'a kadar uzatıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN BAYRAM SONRASINI İŞARET ETTİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, normalleşme ile ilgili sürecin acele etmeden başlaması gerektiğini belirtiyor. Erdoğan, "Biraz daha dişimizi sıkalım" derken, bayram sonrası duruma göre kademeli olarak hayata dönüşün başlayabileceğini bildirdi. Erdoğan, 27 Mayıs'a kadar bir gevşeme yapılmayacağının sinyallerini vermişti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.