Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Asgari ücret ne kadar, kaç TL Olacak?

4 Kasım 2019 Pazartesi::

2020 Asgari ücret zammı ve AGİ ne kadar, kaç TL olacak? Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret ne kadar? sorusu, vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Devlet memurlarına, eş ve çocuklarından dolayı her ay maaşlarıyla birlikte aile yardımı da ödenmektedir. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı da yılın ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon rakamlarıyla belirlenecek. Bu bağlamda ‘’ 2020 Asgari ücret zammı ve AGİ ne kadar, kaç TL olacak?’’ sorularına arama motorundan yanıt aranmaya başlandı. İşte merak edilenler…

Asgari ücret, yasal olarak saptanmış belli kriterlere göre işçinin bir iş günü çalışması karşılığında ödenen ücrettir. Çalışan veya yeni çalışmaya başlamış vatandaşlar '' Asgari ücret ne kadar?'' sorusuna arama motorundan yanıt aramaya başladı. Yaklaşık 7 milyon kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret zammı merakla bekleniyor. Peki 2020 Asgari ücret ne kadar? AGİ ne kadar, kaç TL olacak? Türkiye İstatistik Kurumu Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon yıllık bazda 8,55'e geriledi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? 2020 ASGARİ ÜCRET VE AGİ NE KADAR?

2020 yılı asgari ücret görüşmeleri Aralık ayında başlayacak. Asgari ücret belirleme komisyonu tarafından gerçekleştirilecek olan görüşmeler kapsamında vatandaşların bir yıllık zam oranı belli olacak. Asgari ücretli çalışan vatandaşlar ile memur ve emekliler 2020 yılında asgari ücretin net ve brüt olarak ne kadar olduğunu merak ediyor.

2020 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret belirleme komisyonu tarafından gerçekleştirilecek olan görüşmeler kapsamında vatandaşların bir yıllık zam oranı belli olacak. Bu komisyonda işç tarafını temsil etmek üzere Türk İş, işveren tarafını temsil etmek için TİSK ve hükümet adına Çalışma Bakanlığı olacak. Görüşmeler en az 3 veya 4 toplantı olacak anlaşma sağlanamazsa bu sayı artacak. Asgari ücret ise en geç Aralık sonu ve Ocak başında belli olacak.

Asgari ücret ile beraber AGİ hesaplamasının neye göre yapılacağı merak konusu. Ayrıca asgari ücret 2020 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacaktır ve ilk görüşmelerin her yıl olduğu gibi bu yılda Aralık ayı içerisinde yapılması düşünülmektedir.

ASGARİ ÜCRET NEDİR, YILDA KAÇ KEZ ZAMLANIR?

Eğer 2020 senesinde vatandaşlara yüzde 15 enflasyon zammı uygulanırsa maaşlar 280 TL artacak. Vergi kesintilerinin kaldırılması halinde ise 345 TL daha artacak olan maaşlar toplam 625 TL artmış olacak.

Bir insanın temel ihtiyaçları olan beslenme, barınma, ısınma, giyinme, ulaşım ve eğitim gibi gereksinimlerden kaynaklanan masrafları karşılayabilmesi için, çalışmalarına karşılık verilen en düşük ücret anlamına gelen asgari ücret bu doğrultuda düzenlenmiştir. Devletin çeşitli temsilcilerle bir araya gelerek belirlediği ve her sene güncellediği asgari ücret ülkedeki hangi iş kolu olursa olsun ya da çalışanların tabi oldukları yasa fark etmeksizin bir işçinin alabileceği en düşük ücreti temsil eder. Devlet tarafından belirlenen asgari ücretin daha altında bir ücrete herhangi bir işçi çalıştırılamaz...

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.