Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Shell’e 3 milyon TL manipülasyon cezası yolda

10 Ekim 2019 Perşembe::

EPDK Başkanı Yılmaz, Shell manipülasyonuna karşılık 3 milyon TL’ye kadar ceza kesilebileceğini söyledi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Saudi Aramco'ya ait tesislere düzenlenen saldırının ardından, dünya genelinde petrol fiyatlarının yüzde 20 arttığına dikkat çekerek, bu gelişme üzerine Shell Petrol A.Ş.'nin fiyat manipülasyonuna yönelik yaptığı girişimi değerlendirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Shell'in zammı yansıtmak için bayilerine akaryakıt vermemesi ve fiyatlarda manipülasyon yapma girişimi nedeniyle şirket hakkında soruşturma başlatıldığını hatırlatan Yılmaz, "Kimsenin fiyat manipülasyonu yapmasına izin vermeyiz" dedi.

KURALLAR VAR
Shell'in saat 12'den sonra piyasaya mal vererek 700-800 bin lira ilave kâr elde ettiğini anlatan Yılmaz, Shell soruşturmasında kurumun 3 milyon liraya kadar ceza verme yetkisine sahip olduğunu aktardı. Yılmaz, "Bu sembolik bir ceza. Yabancı şirketlerin uyması gerektiği kuralları hatırlatacaktır" diye konuştu.

EŞEL MOBİLE DEVAM
10. Türkiye Enerji Zirvesi'nde bir grup gazeteci ile sohbet eden Yılmaz, akaryakıt zamlarının ÖTV'den karşılandığı eşel mobil uygulamasının devam edeceğinin altını çizerek, "Enerjide dünya genelinde belirsizlikler olabiliyor. Fiyatları bir takım düzenlemelerle öngörülebilir hale getiriyoruz. Hazine ve Maliye Bakanımızın kararlılığı da o yönde" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.