Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

Şampiyonlar Ligi’ne yetişecek

27 Ağustos 2019 Salı::

İstanbul’u kruvaziyer turizminde öne çıkaracak Galataport’a ilk gemi Nisan 2020’de yanaşacak. Proje 30 Mayıs’taki Şampiyonlar Ligi finaline yetiştirilecek

Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul Karaköy'de 1.2 kilometrelik sahil bandını 200 yıl sonra halkın erişimine açan ve İstanbul'u kruvaziyer turizminde ön plana çıkaracak olan Galataport İstanbul projesi için geri sayım başladı. Mayıs 2020'de açılması planlanan proje, 30 Mayıs 2020'de İstanbul'da gerçekleştirilecek Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasına yetiştirilecek. Dev cruise şirketlerinin rezervasyon yaptırdığı Galataport İstanbul'a ilk kruvaziyer gemisi 5 Nisan 2020'de yanaşacak. Galataport'un yılda 7 milyonu yabancı olmak üzere 25 milyon turist hedefi var. Bu ziyaretçilerin Türkiye'nin turizm gelirine tahmini katkısının ise 1 milyar dolar civarında olacağı hesaplanıyor.



1.7 MILYAR DOLAR
Doğuş Grubu, 2013'te o dönemde Salıpazarı olarak anılan projenin ihalesini, 702 milyon dolar teklifle kazanmış, 2014'te Bilgili Holding ortak olmuştu. Ferit Şahenk, Galataport İstanbul'un Türkiye ve İstanbul için bir pırlanta olduğunu ve Doğuş Grubu için de bir ustalık dönemi eseri olduğunu belirterek, şunları söyledi: "İstanbul'a bambaşka bir açıdan daha kavuşmuş oluyoruz. Tam 200 yıldır halka kapalı olan 1.2 kilometrelik sahil şeridi halka açılıyor. İhale bedeli dahil toplam 1.7 milyar dolarlık bir yatırımla gerçekleştirdiğimiz Galataport, 2020'de kapılarını açıyor." Serdar Bilgili de Galataport İstanbul'un şehrin sosyal yaşamını değiştirecek bir yatırım olduğunu ifade etti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.